Om Ekebergtrollet’s

Oppdrettet ble startet i 2001 av Kristin Kramås, med Petter som medeier. Vi hadde hatt Norsk Skogkatt fra 1998 og eide nå IC Albertine av Boxerhaven (N) som vi hadde fått overta fra vår gode venninne Cecilie Strømstad. Hun hadde hatt ett kull på henne før overtakelsen, som blant annet resulterte i EC Charles Austin av Boxerhaven (N).

Albertine med sitt første kull registerert hos av Boxerhaven:

Hos oss er Albertine mor til A, B og D-kullet. Fra Albertine beholdt vi (N) Ekebergtrollet’s Amalie, som er mor til C-kullet vårt.

Da vi startet med oppdrett bodde vi rett ved Ekebergsletta og skogen Brannfjell som ligger rett ved. Nå bor vi i Son i Vestby, som er en Akerhuskommune nord for Moss. Sagnet sier at det var Ekebergkongen’s  katt som var far til Pans Truls (som ble brukt som mal for rasebeskrivelsen av Norsk Skogkatt). Ekebergkongen var et underjordisk troll og her fant vi vår inspirasjon til stamnavn. Litt moro at sagnet sier at Ekebergkongen etterhvert flyttet fra Ekeberg, akkurat slik vi har gjort. Ett sted hevdes det at han flyttet nettopp til Son.

Oppdrettet og deltakelse på utstillinger fikk mange års pause – men Norske Skogkatter har vi hatt hele tiden. De har vært utekatter som har kost seg på vår naturtomt – her er vår (N) Gabriella av Boxerhaven (Ella) som ble 15 år og som vi mistet våren 2018:

Maiken Kramås, som var i sitt første år da vi hadde våre to siste kull, syntes det var på tide at også hun fikk oppleve å ha kattunger i hus. Med hennes engasjement var det lett å starte opp igjen. Hun er nå medeier i oppdrettet, og med vår nye Norske Skogkatt (N) Fiskerjenta’s Spurv f 23 har vi fått en god start med en NFO med mange gode kvaliteter med linjer fra oppdrettere som har jobbet godt med rasen over mange år.